Jadłospis

J A D Ł O S P I S

09.03.2020r – PONIEDZIAŁEK
Śniadanie – Płatki orkiszowe na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, jajkiem na sałacie
z pomidorem, ogórkiem zielonym, chleb staropolski z masłem, szynką dziadka
na sałacie z rzodkiewką, pomidorem, marchew, herbatka owocowa./stół szwedzki/

Obiad – Zupa pieczarkowa z ziemniakami, zielenina, łazanki z mięsem, kapustą białą,
koncent. pomidorowym, gruszka, kompot z owoców mieszanych.

Podwieczorek– Chleb staropolski z masłem, serem żółtym na sałacie z rzodkiewką, kawa mleczna.

10.03.2020r – WTOREK
Śniadanie – Kawa mleczna, chleb staropolski z masłem, pasztetem z kurczaka z ogórkiem
kiszonym, rzodkiewką, chleb wieloziarnisty z masłem, serkiem mascarpone
z pomidorem, rzodkiewką /stół szwedzki/.

Obiad – Zupa ziemniaczana z zieleniną, filet z kurczaka w płatkach owsianych, marchewka
z groszkiem, mandarynka, ziemniaki z koperkiem, kompot z jabłek.

Podwieczorek- Budyń z kaszy jaglanej z malinami.

11.03.2020r – ŚRODA
Śniadanie – Płatki żytnie na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, pastą jajeczną z papryką,
rzodkiewką, ketchupem, bułka grahamka z masłem, szynką delikatesową z kurczaka
na sałacie z pomidorem, rzodkiewka, marchew, herbatka żurawinowa. /stół szwedzki/

Obiad – Zupa gospodarcza z mięsem, ziemniakami, zieleniną, pierogi leniwe z sosem
z czarnej porzeczki, jabłko, kompot z owoców mieszanych.

Podwieczorek– Chleb staropolski z masłem, szynką konserwową, ogórkiem zielonym, kawa mleczna

12.03.2020r – CZWARTEK
Śniadanie – Kakao na mleku, chleb wieloziarnisty, chleb staropolski z masłem, twarożkiem
śmietankowym z rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem/stół szwedzki/

Obiad – Zupa ze świeżego kopru z ziemniakami, gulasz wieprzowy w sosie własnym,
surówka z kapusty białej, marchwi, jabłek, rzodkiewki, papryki, ogórka zielonego,
cytryny, koperku z jogurtem naturalnym, kasza gryczana, napój owocowy, jabłko.

Podwieczorek – Koktajl jourtowo – bananowy, pałeczki kukurydziane.

13.03.2020r – PIĄTEK
Śniadanie – Kaszka kukurydziana na mleku, chleb żytni z otrębami z masłem, jajkiem na sałacie
z pomidorem, rzodkiewką, chleb słonecznikowy z masłem, serem żółtym na sałacie
z ogórkiem zielonym, rzodkiewką, herbatka malinowa /stół szwedzki/.

Obiad – Zupa z fasolki szparagowej z zieleniną, filet z miruny pieczony z masłem czosnkowym,
surówka z selera, marchwi, jabłek, papryki, rzodkiewki, koperku, cytryny z jogurtem
naturalnym, ziemniaki ze szczypiorkiem, kompot jabłkowy z cynamonem, kiwi.

Podwieczorek – Wafle ryżowe z amarantusem z miodem, mleko.

16.03.2020r – PONIEDZIAŁEK
Śniadanie – Kawa mleczna, chleb wieloziarnisty z masłem, serkiem almette jogurtowym z ogórkiem
zielonym, rzodkiewką, chleb staropolski z masłem, szynką konserwową na sałacie
z pomidorem, rzodkiewka /stół szwedzki/.

Obiad – Zupa krem z zielonego groszku z ziemniakami, zieleniną, pulpety drobiowe w sosie
koperkowym,makaron pełnoziarnisty, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, jabłek,
papryki, ogórka zielonego, rzodkiewki, cytryny, koperku z jogurtem naturalnym,
kompot z owoców mieszanych.

Podwieczorek – Banan z czekoladą gorzką, bawarka.

17.03.2020r – WTOREK
Śniadanie – Kakao na mleku, chleb wieloziarnisty, bułka kajzerka z masłem, pomidorem,
rzodkiewką, górkiem zielonym, kiełbaski berlinki na ciepło z ketchupem,marchew.

Obiad – Zupa z soczewicy z mięsem, ziemniakami, zieleniną, pyzy drożdżowe na parze,
koktajl jogurtowo-malinowy, mandarynka, kompot z jabłek i czarnej porzeczki.

Podwieczorek – Chleb staropolski z masłem, pastą mięsno-jajeczną z papryką, rzodkiewką, ogórkiem
kiszonym, bawarka.

18.03.2020r – ŚRODA
Śniadanie – Płatki ryżowe na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, pasta humus /pasta z cieciorki/
z rzodkiewką, ogórkiem zielonym, chleb staropolski z masłem, serkiem almette
z ziołami z pomidorem, rzodkiewką, herbatka koperkowa. /stół szwedzki/.

Obiad – Zupa selerowa z makaronem z pszenicy durum, zieleniną, potrawka z wątróbki
drobiowej w sosie cebulowym, surówka koperkowa, jabłko, ziemniaki ze szczypiorkiem,
kompot z jabłek i gruszek.

Podwieczorek– Bułka grahamka z masłem, konfiturą wiśniową bez cukru, mleko.

19.03.2020r – CZWARTEK
Śniadanie – Kawa mleczna, chleb słonecznikowy, chleb żytni z otrębami z masłem, szynką bez
wędzenia na sałacie z pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym,herbatka miętowa.
/ stół szwedzki/.

Obiad – Zupa jarzynowa z mięsem, ziemniakami, zieleniną, naleśniki z serkiem truskawkowym,
marchewka tarta z jabłkiem, śmietaną, ananasem, napój owocowy, kiwi.

Podwieczorek – Chleb staropolski z masłem, pastą rybno – jajeczną z rzodkiewką, papryka, koperkiem,
ketchupem, bawarka.

20.03.2020r – PIĄTEK
Śniadanie – Kawa mleczna, chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym na sałacie z pomidorem,
ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, chleb tradycyjny z masłem, jajkiem na sałacie
z rzodkiewką, pomidorem /stół szwedzki/.

Obiad – Zupa ryżowa z zieleniną, filet z miruny pieczony z warzywami, surówka z kapusty
kiszonej, marchwi, jabłek, papryki, rzodkiewki, ziemniaki z koperkiem, jabłko,
kompot z owoców mieszanych.

Podwieczorek – Deser Stefania z kaszy manny, bawarka.

 

Woda źródlana do picia między posiłkami dla chętnych dzieci.

 

/d-bez nabiału, jajek, czekolady, kakao, orzechów, kiwi, truskawek, ogórka,

                                      pomidora, jabłek, migdałów, soi/.

Alergeny znajdujące się w danym daniu lub produkcie oznaczone są tłustym

drukiem na jadłospisie dziennym. Szczegółowy wykaz produktów alergizujących

dla osób zainteresowanych do wglądu u intendenta.