Jadłospis

J A D Ł O S P I S

30.09.2019r     –   PONIEDZIAŁEK

Śniadanie –   Kawa mleczna, chleb żytni z otrębami z masłem, jajkiem na sałacie z rzodkiewką, pomidorem,   chleb  wieloziarnisty z masłem, szynką dziadka na sałacie z ogórkiem zielonym, rzodkiewka, marchew / stół szwedzki/.

Obiad –   Zupa wiejska z ziemniakami, zieleniną, kotlet mielony z mięsa i kapusty kiszonej, sałatka z buraczków, jabłek, marchwi, ziemniaki z koperkiem,  brzoskwinia, kompot z owoców mieszanych.

Podwieczorek  –  Chleb staropolski z masłem, szynką  słoneczną na sałacie z rzodkiewką, ketchupem, bawarka

01.10.2019r      –  WTOREK

Śniadanie –  Płatki orkiszowe na mleku, bułka grahamka, chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym na sałacie z ogórkiem małosolnym, rzodkiewką, herbatka z aronią.

Obiad – Zupa brokułowa z ziemniakami, zieleniną, gulasz wieprzowy w sosie własnym, surówka

z kapusty białej, marchwi, jabłek, ogórka zielonego, koperku, cytryny z jogurtem naturalnym,

kasza gryczana, kompot z jabłek i śliwek.

Podwieczorek-     Banan z czekoladą gorzką, kawa mleczna.  

02.10.2019r     –   ŚRODA

Śniadanie        –   Kawa mleczna, chleb  wieloziarnisty, chleb słonecznikowy z masłem, szynką słoneczną na sałacie z ogórkiem zielonym, rzodkiewką, pomidorem.

Obiad – Zupa warzywna z mięsem, ziemniakami, zieleniną, kluski węgierskie z jogurtem naturalnym z malinami, marchewka z jabłkiem, śmietaną, ananasem, kompot z owoców mieszanych.

Podwieczorek  –  Chleb staropolski z masłem, pastą mięsno-jajeczną z papryką, rzodkiewką, szczypiorkiem, bawarka, śliwka.

03.10.2019r     –   CZWARTEK

Śniadanie  – Owsianka na mleku, chleb wieloziarnisty, chleb staropolski z masłem, serkiem  almette  z ogórkiem,  pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, herbatka miętowa.

Obiad  – Zupa pieczarkowa z makaronem razowym, zieleniną, schab duszony w sosie szpinakowym, surówka z selera, pory, marchwi, jabłek, cytryny, koperku z jogurtem naturalnym, ziemniaki ze szczypiorkiem, napój owocowy.

Podwieczorek  –   Deser Stefania z herbatnikami,  kaszką manną,  bawarka.

04.10.2019r    –    PIĄTEK

Śniadanie       –    Płatki jęczmienna na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, serem żółtym na sałacie z ogórkiem ,rzodkiewka, chleb wieloziarnisty z masłem, jajkiem na sałacie z rzodkiewką, pomidorem, herbatka rumiankowa.

Obiad  – Zupa z ogórków kiszonych z ziemniakami, zieleniną, filet z miruny pieczony,  sos grecki, surówka colesław, kasza kuskus, śliwka, kompot z jabłek i czarnej porzeczki.

Podwieczorek  –   Koktajl  bananowy z jogurtem naturalnym, miodem, pałeczki kukurydziane.

07.10.2019r    –    PONIEDZIAŁEK

Śniadanie – Kawa mleczna, chleb wieloziarnisty, bułka kajzerka z masłem, szynką bez wędzenia na sałacie z ogórkiem małosolnym, rzodkiewką.

Obiad  – Krupnik jarzynowy z mięsem, ziemniakami, naleśniki z serkiem waniliowym, surówka owocowa z jabłek, brzoskwiń, śliwek, gruszek, arbuza, ananasa, kiwi, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek-    Chleb staropolski z masłem, pastą z makreli wędzonej, jajka, ketchupu, papryki, rzodkiewki, bawarka.

08.10.2019r    –    WTOREK

Śniadanie – Lane kluski na mleku, chleb żytni z otrębami z masłem, jajkiem na sałacie z pomidorem, rzodkiewką, chleb staropolski z masłem, serem żółtym na sałacie z ogórkiem małosolnym, rzodkiewką,  herbatka z kopru włoskiego, marchew.

Obiad – Zupa koperkowa  z ziemniakami, zieleniną, bitki z indyka duszone w jarzynach, fasolka szparagowa z masłem, kasza jęczmienna, kompot wieloowocowy, śliwka.

Podwieczorek – Wafle ryżowe z kremem z ciecierzycy, mleko.

09.10.2019r    –    ŚRODA

Śniadanie  – Kakao na mleku, chleb wieloziarnisty, chleb słonecznikowy z masłem, szynką delikatesową z kurczaka na sałacie z pomidorem, rzodkiewką, Kubuś marchewka – banan.

Obiad – Czerwony  barszczyk  z  makaronem, zieleniną, potrawka z wątróbki drobiowej w sosie czosnkowym, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, jabłek, ogórka zielonego, koperku cytryny z jogurtem naturalnym, ziemniaki ze szczypiorkiem, kompot z owoców mieszanych, jabłko.

Podwieczorek – Bułka grahamka z masłem, twarożkiem z  rzodkiewką, szczypiorkiem, kawa mleczna.

10.10.2019r   – CZWARTEK

Śniadanie  – Wielozbożowe muszelki na mleku, chleb staropolski, chleb wieloziarnisty z masłem, pastą  jajeczną z papryka, rzodkiewką, ketchupem, ogórkiem zielonym, herbatka miętowa.

Obiad  – Zupa wiedeńska z zieleniną, pulpeciki w sosie serowo- brokułowym, surówka z marchwi, chrzanu z majonezem, ziemniaki ze szczypiorkiem,  nektarynka, kompot z jabłek.

Podwieczorek – Ryż zapiekany z prażonymi jabłkami, cynamonem, mleko.

11.10.2019r  –  PIĄTEK

Śniadanie-  Kawa mleczna, chleb staropolski, chleb wieloziarnisty z masłem, serkiem mascarpone na sałacie z pomidorem, rzodkiewką.

Obiad – Zupa krem marchewkowa z imbirem, zieleniną, filet z miruny pieczony w ziołach, surówka z ogórka kiszonego, kukurydzy, szczypiorku, ziemniaki z koperkiem, kompot z owoców mieszanych, jabłko.

Podwieczorek –   Budyń z kaszy jaglanej z syropem wiśniowym 100%.

 

Woda źródlana do picia między posiłkami dla chętnych dzieci.

  /d- bez nabiału, jajek, czekolady, jabłek, pomidora, cytrusów, orzechów, kiwi, migdałów, ogórka/.

Alergeny znajdujące się w danym daniu lub produkcie oznaczone są tłustym drukiem na jadłospisie dziennym. Szczegółowy wykaz produktów alergizujących dla osób zainteresowanych do wglądu u intendenta.

 

DYREKTOR                                  KUCHARKA                               INTENDENT

16.09.2019r. – PONIEDZIAŁEK
Śniadanie – Płatki jaglane na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, szynką od szwagra na sałacie
z pomidorem, ogórkiem zielonym, bułka kajzerka z masłem, jajkiem na sałacie z ogórkiem
zielonym, pomidorem, marchew.
Obiad – Krupnik jarzynowy z ziemniakami, zieleniną, spaghetti z mięsem mielonym, sosem
bolognese, kompot wieloowocowy, gruszka.
Podwieczorek – Chleb staropolski z masłem, polędwicą z piersi indyka na sałacie z rzodkiewką, bawarka.             17.09.2019r. – WTOREK
Śniadanie – Kawa mleczna, chleb wieloziarnisty, chleb wieloziarnisty z masłem, serkiem almette z ziołami, rzodkiewką, pomidorem.
Obiad – Zupa z zielonego groszku z ziemniakami, zieleniną, filet z kurczaka panierowany w
otrębach owsianych, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, jabłek, papryki, rzodkiewki,
koperku, cytryny z jogurtem naturalnym, ziemniaki ze szczypiorkiem, napój owocowy.
Podwieczorek – Czekoladowa krówka /wypiek przedszkolny/, śliwka, bawarka.
18.09.2019r. – ŚRODA
Śniadanie – Kawa mleczna, chleb żytni z otrębami, chleb słonecznikowy z masłem, szynką bez
konserwantów na sałacie z rzodkiewką, pomidorem, marchew.
Obiad – Barszcz ukraiński z mięsem, ziemniakami, pyzy drożdżowe na parze, koktajl jogurtowo-
malinowy, kompot z jabłek z cynamonem, nektarynka.
Podwieczorek – Chleb staropolski z masłem, pastą mięsno-jajeczną z papryką, rzodkiewką, ketchupem,
koperkiem, bawarka.
19.09.2019r. – CZWARTEK
Śniadanie – Kółeczka miodowe na mleku, chleb żytni, chleb staropolski z masłem, jajkiem na sałacie
z rzodkiewką, ogórkiem zielonym, koperkiem, herbatka miętowa,
Obiad – Zupa ziemniaczana z zieleniną, klopsiki mięsno-ryżowe w sosie pieczarkowym, surówka
z kapusty białej, marchwi, rzodkiewki, jabłek, koperku, cytryny, ziemniaki ze
ze szczypiorkiem, kompot z owoców mieszanych.
Podwieczorek – Chałka z masłem, dżemem truskawkowym niskosłodzonym, kakao, morela.
20.09.2019r. – PIĄTEK
Śniadanie – Kakao na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym na sałacie z pomidorem rzodkiewką, bułka grahamka z masłem, kurczakiem gotowany na sałacie z ogórkiem
zielonym, rzodkiewką /stół szwedzki/.
Obiad – Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zieleniną, filet z miruny pieczony w ziołach, surówka
z selera, ogórka zielonego, marchwi, rzodkiewki, jabłek, koperku, cytryny, kasza
kuskus, kompot z owoców mieszanych., jabłko.
Podwieczorek – Koktajl bananowy z jogurtem naturalnym, miodem, pałeczki kukurydziane.
23.09.2019r. – PONIEDZIAŁEK
Śniadanie – Kawa mleczna, chleb słonecznikowy, chleb żytni z otrębami z masłem, rzodkiewką,
ogórkiem małosolnym na sałacie, kiełbaski berlinki na ciepło z ketchupem.
Obiad – Zupa jarzynowa z mięsem, ziemniakami, zieleniną, placki ziemniaczane z serkiem
waniliowym, surówka owocowa z jabłek, gruszek, brzoskwiń, arbuza, moreli, śliwek,
kompot z owoców mieszanych.
Podwieczorek – Chleb staropolski z masłem, szynką konserwową na sałacie z pomidorem, szczypiorkiem,
bawarka.
24.09.2019r. – WTOREK
Śniadanie – Płatki żytnie na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, jajkiem na sałacie z rzodkiewką,
ogórkiem zielonym, chleb słonecznikowy z masłem, szynką dziadka na sałacie
z pomidorem, rzodkiewką, herbatka miętowa.
Obiad – Zupa serowa z makaronem razowym, zieleniną, potrawka z wątróbki drobiowej, surówka
surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, jabłek, ogórka zielonego, papryki, cytryny,
koperku z jogurtem naturalnym, ziemniaki ze szczypiorkiem, nektarynka, kompot
z jabłek z cynamonem.
Podwieczorek – Bułka grahamka z masłem, kremem czekoladowym / z cieciorki/, mleko.
25.09.2019r. – ŚRODA
Śniadanie – Zacierka na mleku, chleb żytni z otrębami, chleb staropolski z masłem, serem
żółtym na sałacie z rzodkiewką, ogórkiem małosolnym, marchew.
Obiad – Zupa z soczewicy z ziemniakami, zieleniną, stek z piersi kurczaka, sałatka z sałaty
lodowej, marchwi, rzodkiewki, pomidora z sosem vinegret, ziemniaki z koperkiem,
brzoskwinia, kompot z jabłek z cynamonem.
Podwieczorek – Budyń z kaszy jaglanej z czarną porzeczką.
26.09.2019r. – CZWARTEK
Śniadanie – Kawa mleczna, chleb wieloziarnisty z masłem, jajkiem na sałacie z pomidorem, ogórkiem
małosolnym, bułka kajzerka z masłem, szynką bez konserwantów na sałacie z rzodkiewką,
pomidorem, marchew.
Obiad – Kapuśniak mazurski z ziemniakami, zieleniną, kluski francuskie z mąki pełnoziarnistej
z sosem pomidorowym, kiełbasą głogowska z szynki, jabłko, kompot z owoców
mieszanych.
Podwieczorek – Chleb staropolski z masłem, szynką białą na sałacie z serem żółtym tartym z ketchupem,
bawarka.
27.09.2019r. – PIĄTEK
Śniadanie – Owsianka na mleku, chleb wieloziarnisty, chleb staropolski z masłem, twarożkiem
z rzodkiewką, szczypiorkiem.
Obiad – Zupa selerowa z makaronem z pszenicy durum, zieleniną, filet z miruny pieczony z
warzywami, surówka z kapusty kiszonej, marchwi, jabłek z olejem, ziemniaki z koperkiem
kiwi, kompot z jabłek.
Podwieczorek – Puszysta legumina z truskawkami.

Woda źródlana do picia między posiłkami dla chętnych dzieci.

/d- bez nabiału, jajek, czekolady, jabłek, pomidora, orzechów, kiwi,
migdałów, ogórka, kakao, truskawek, soi, miodu/.

Alergeny znajdujące się w danym daniu lub produkcie oznaczone są tłustym
drukiem na jadłospisie dziennym. Szczegółowy wykaz produktów alergizujących
dla osób zainteresowanych do wglądu u intendenta.